Allt om Whiskyprovning

En whiskyprovning är den perfekta aktiviteten, oavsett om du är ensam, i par, eller på kick-off med företaget. På en whiskeyprovning får du lära dig allt om denna underbara dryck – historia och produktionsmetoder och hur dessa påverkar utseende, smak och doft. En provning tar 2-3 timmar. För bästa upplevelse – kom utan att ha druckit någon alkohol tidigare under dagen, och undvik att ha på dig parfym. En whiskyprovning görs nästan alltid i sällskap på 20-30 personer där man diskuterar sin upplevelse gemensamt, och leds av professionella provningsledare.

Utvalda whiskyprovningar

Vid en whiskeyprovning så kommer du få smaka fyra-sex olika sorters whisky. Det finns olika sorters provningar: Vid vissa så provar du olika sorters whisky från ett och samma destilleri. Vid andra provningar så jämförs whisky från olika länder. Vid en tredje provning kanske man väljer att jämföra olika whiskyes från Skottlands klassiska regioner – ja det finns många olika sätt att “skiva korven” på helt enkelt! Våra bästa förslag på trevliga provningar är:

Whiskyprovning med olika inriktningar
Oavsett om du är en passionerad whiskyälskare eller en oerfaren nybörjare så är det här provningen för dig. Val av exakt provningstema görs vid tidsbokningen för respektive ort. Provningarna ges i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Karlstad, Västerås, Gävle och Örebro. En whiskeyprovning är också en perfekt present att ge bort till någon du tycker om! Pris 395 kr
Onlineprovningar

Digitala whiskyprovningar – onlineprovningar – är ett helt nytt koncept som tog fart i och med restriktionerna vid Coronapandemin. Och oj vilken succé det har blivit! High Coast Whisky tog konceptet till Sverige, och Mackmyra förfinade det. Du anmäler dig till det digitala eventet någon vecka i förväg och köper whiskysorterna som ska provas på Systembolaget.

När den stora dagen kommer så kopplar du upp dig till provningsledaren med din dator, padda, tv eller mobiltelefon. Han berättar om de olika dryckerna, och möjlighet finns att ställa frågor och få svar. Precis som en “vanlig” provning, men från hemmets lugna vrå!

Provningskitet är på fyra flaskor á 5 cl, så den här provningen är man med fördel 2-3 personer som delar på. Perfekt också att ge bort i present! Pris 200 kr + whiskyn 

Exklusiv Whiskyprovning
Under vår mest exklusiva whiskyprovning  garanteras du fem unika och svårfunna whiskysorter från hela världen. Utbudet är unikt och varierar från gång till gång, beroende vilka godbitar provningsledaren har lyckats skaka fram på marknaden. Men ingen whisky har en prislapp som ligger under 1000 kronor per flaska! Provningen genomförs i Stockholm eller Göteborg. Pris 995 kr
Whiskyupplevelse på Mackmyra

Förr eller senare ska väl Coronapandemin ta lut. Då tar vi och firar det med ett besök på Sveriges första whiskydestilleri – Mackmyra i Gävle! Välkomststänkare med tilltugg, guidning av destilleriet, whiskyprovning i Mackmyras skybar, och slutligen en trerätters middag i Mackmyras whiskybys Bar&Bistro!

Du träffar folk i produktionen och kan ställa frågor kring de sex sorters whisky som provas i skybaren. Pris 995 kr

Whiskykryssningar

Att åka på en whiskykruyssning är ett bra sätt att “gå på whiskyprovning”. Ombord äter och dricker du gott, och får lära dig mer om den ädla drycken. Klicka här för vår specialsida om Viking Lines whiskykryssningar.

Vid en whiskyprovning blir man serverad drycken i tulpanformade whiskyglas, för att på bästa sätt uppfatta doft och smak.