Allt om Whiskyprovning

Dukat för en whiskyprovning

En whiskyprovning är den perfekta aktiviteten, oavsett om du är ensam, i par, eller på kick-off med företaget. På en whiskeyprovning får du lära dig allt om denna underbara dryck – historia och produktionsmetoder och hur dessa påverkar utseende, smak och doft. En provning tar 2-3 timmar. För bästa upplevelse – kom utan att ha druckit någon alkohol tidigare under dagen, och undvik att ha på dig parfym. En whiskyprovning görs nästan alltid i sällskap på 20-30 personer där man diskuterar sin upplevelse gemensamt, och leds av professionella provningsledare.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Utvalda whiskyprovningar

Vid en whiskeyprovning så kommer du få smaka fyra-sex olika sorters whisky. Det finns olika sorters provningar: Vid vissa så provar du olika sorters whisky från ett och samma destilleri. Vid andra provningar så jämförs whisky från olika länder. Vid en tredje provning kanske man väljer att jämföra olika whiskyes från Skottlands klassiska regioner – ja det finns många olika sätt att “skiva korven” på helt enkelt! Våra bästa förslag på trevliga provningar är:

Whiskyprovning med olika inriktningar
Oavsett om du är en passionerad whiskyälskare eller en oerfaren nybörjare så är det här provningen för dig. Val av exakt provningstema görs vid tidsbokningen för respektive ort. Provningarna ges i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Karlstad, Västerås, Gävle och Örebro. En whiskeyprovning är också en perfekt present att ge bort till någon du tycker om! Pris 395 kr

Whiskyprovning hos Ardbeg Embassy
Ardbeg Embassy i Gamla Stan i Stockholm har flera gånger blivit utsedd till Sveriges bästa whiskykrog. På dryckesmenyn ligger fokus på skotsk maltwhisky och whisky från svenska mikrodestillerier.

Whiskyprovningar hos Ardbeg Embassy

I denna provning testar ni fem olika exklusiva whiskysorter, noga utvalda från olika delar av världen. Provningen går också att kombinera med middag! Pris 495 kr

Exklusiv Whiskyprovning
Under den mest exklusiva whiskyprovningen  garanteras du fem unika och svårfunna whiskysorter från hela världen. Utbudet är unikt och varierar från gång till gång, beroende vilka godbitar provningsledaren har lyckats skaka fram på marknaden. Men ingen whisky har en prislapp som ligger under 1000 kronor per flaska! Provningen genomförs i Stockholm eller Göteborg. Pris 995 kr

Whiskyupplevelse på Mackmyra

Besök på Sveriges första whiskydestilleri – Mackmyra i Gävle! Välkomststänkare med tilltugg, guidning av destilleriet, whiskyprovning i Mackmyras skybar, och slutligen en trerätters middag i Mackmyras whiskybys Bar&Bistro!

Whiskeyprovning med Mackmyra

Du träffar folk i produktionen och kan ställa frågor kring de sex sorters whisky som provas i skybaren. Pris 995 kr

Whiskykryssningar

Att åka på en whiskykryssning är ett bra sätt att “gå på whiskyprovning”. Ombord äter och dricker du gott, och får lära dig mer om den ädla drycken. Klicka här för vår specialsida om Viking Lines whiskykryssningar.

whiskyprovning whiskyprovningar whiskeyprovning
Vid en whiskyprovning blir man serverad drycken i tulpanformade whiskyglas, för att på bästa sätt uppfatta doft och smak.

 

Du kan kontakta redaktionen på whisky.nu genom kontaktformuläret du hittar längst ner på sidan.

Gillar du det vi skriver här på whisky.nu? Stötta oss då genom:
* Berätta för dina vänner om oss
* Dela inläggen på Facebook eller annan social media.
* Länka till oss från din blogg, eller från whiskyklubbens hemsida.