Whisky: upptäck, upplev och njut

Whisky: upptäck, upplev och njut
Ny uppdaterad utgåva. Över halva innehållet i boken är helt nyskrivet.

Whisky: Upptäck, upplev och njut är ett levande referensverk bland där Sveriges kanske absolut främste whiskykännare, Ingvar Rönde listar ett hundratal av de mest uppskattade whiskysorterna från hela världen. Men här har han sorterat ut väldigt sällsynta och extremt dyra whiskysorter, för att öka på allmänintresset. Några är ändå relativt svåra att få tag på, men dessa är några av de allra bästa och mest prisvärda, särskilt för finsmakaren. De allra flesta är mer lättillgängliga och finns ofta att beställa på systembolaget, lagligt på nätet, och bland taxfree-sortimenten på kryssningsbåtar och diverse flygplatser.

Här recenserar och presenteras varje enskild whisky med bilder och omdöme. Här finns tydliga diagram och illustrationer för att demonstrera bland annat rökighet, komplexitet och fyllighet. Här beskrivs även whiskyns historia och ger svar på några av de vanligaste frågorna.

Köp boken här!Till Bokus

Mer från bloggen

Ängöl Imperial Stout Romfat och Ängöl Imperial Stout Whiskyfat
Öl

Ängöl Imperial Stout Romfat och Whiskyfat

Jag har precis tillsammans med Podden om Hantverksbira spelat in ett tredje avsnitt om fatlagrade öl. När detta inlägg publiceras så har Victor klippt klart avsnittet, och du hittar länken till avsnittet här (och alla […]

Artikel om Japansk Whisky
Whiskyskolan

Japansk Whisky

Japansk whisky har blivit omåttligt populär bland finsmakare. Detta mycket på grund av att konnässörer prisar whisky från Japan för sin unika smak som är ett resultat av egentillverkade ingredienser, unika destillerier runtom i landet, […]

Whiskytillverkning: Whiskyn ska lagras på ekfat under flera år. På bilden fina fat från Woodford Reserve destillery, amerikansk Bourbon whiskey.
Whiskyskolan

Whiskytillverkning – läs om hur det går till!

När det gäller whiskytillverkning har speciellt maltwhisky mycket gemensamt med ölbryggning. Processen rörande whisky avslutas dock med destillation. Ingredienserna är faktiskt bara tre till antalet: Spannmål, jäst och vatten. När det gäller just maltwhisky får […]

Malt Whisky Yearbook 2023
Böcker om whisky

Malt Whisky Yearbook 2023

Whiskyälskare i hela världen kan se fram emot den fantastiska boken “Malt Whisky Yearbook” varje höst. Den senaste utgåvan är reviderad och uppdaterad med en hel del ny information om mer än 770 destillerier. Ta […]

Exempel på hur man egentligen inte ska förvara whisky
Whiskyskolan

Förvara whisky på rätt sätt

När whiskyn buteljerats efter lagringen på ekfat så avstannar mogningsprocessen. Om det står på en whiskyflaska att den är “tio år gammal” så betyder detta att whiskyn har lagrats på whiskyfat i tio år. Är […]