Roger Melander – En ikon från High Coast Whisky

Varje februari är det traditionellt sett en storslagen prisutdelning med galamiddag i London för att dela ut Icons of Whisky till betydande personer inom branschen. I år uteblev middagen av Corona-skäl, men väl en väldigt prestigefylld utmärkelse delades ut till High Coast Whiskys destillerichef Roger Melander! Det är den ansedda tidningen Whisky Magazine som delar ut priserna. I år blev Roger Melander utsedd till Distillery Manager of the Year!

”Det är ärofyllt och kul att få en sån här utmärkelse men det viktigaste är ändå att folk tycker om whiskyn vi buteljerar”. säger Roger Melander. “Jag vill även passa på att lyfta alla mina medarbetare som gör mitt jobb så fantastiskt roligt. Nu ska jag nog fira med en whisky.”

Roger Melander
Roger Melander, Distillery Manager på High Coast Whisky. Foto: Rania Rönntoftr

Förutom ett stort mått experimentlusta att hitta spännande smaker och uttryck i whiskyn men även många års arbete och 100% fokus på varje detalj i framtagning och finjustering av recept, inköp av fat, utbildning av både personal och utomstående, deltagande på mässor och provningar, framtagande av buteljeringar har tillslut resulterat i denna meriterande utmärkelse.

”Det är otroligt roligt och inspirerande men egentligen inte överraskande att Roger får utmärkelsen Distillery manager of the year. säger Henrik Persson, vd på High Coast Whisky och fortsätter: Rogers whiskykunskap och passion för det han gör är troligtvis oöverträffad i Sverige, troligtvis även i världen.”

 

Whisky.nu Author

Ola Brandborn är huvudskribent här på www.whisky.nu. Ola är löjligt förtjust i svenskt och åländskt dryckeshantverk, men den absoluta favoritwhiskyn är Ardbeg Uigeadail. Du når Ola lättast genom kontaktformuläret här på sajten.

Gillar du det vi skriver här på whisky.nu? Stötta oss då genom:
* Berätta för dina vänner om oss
* Dela inläggen på Facebook eller annan social media.
* Länka till oss från din blogg, eller från whiskyklubbens hemsida.