Julklappar till whiskyälskaren – 10 förslag!

julklapp present whisky

Vad ger man för present till whiskyälskaren? Oavsett om det är en julklapp, en Fars Dags-present eller en födelsedagspresent så har vi fin-fina tips åt dig i denna artikel. Det kan vara svårt att köpa “en flaska whisky” som present, för smak är något väldigt subjektivt. Men det finns många andra presenter som passar perfekt till en som älskar whisky. Vi listar våra bästa förslag!

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

1: Glencairn whiskyprovarglas

Glencairn whiskyglas

Whiskyglaset från Glencairn har vunnit The Queen´s award for innovation och det förstår jag verkligen. Glaset kombinerar den “tunga känsan” hos ett klassiskt tumblerglas med tulpanformen hos provningsglas. Resultatet blir ett perfekt glas att dricka sin dram ur.

2: Whiskyprovning för två

whiskyprovning whiskyprovningar whiskeyprovning

Ta med älsklingen på en whiskyprovning! Att ge bort en whiskyprovning för två är en perfekt present – och ännu bättre blir det såklart om du själv är en del av presenten! Det finns massvis med olika sorters whiskyprovningar, för man kan ju “skiva korven på både längden och tvären”. En provning med olika whisky från ett och samma destilleri, eller en provning av olika sorters whisky från samma land. Eller varför inte en provning av olika länders whisky? Att ge bort en upplevelse, där du själv blir en del av paketet, är alltid uppskattat!

3: Exklusiv choklad

Julklappar whisky

En personlig favorit hos mig är att äta en bit choklad av exklusiv hög kvalitet tillsammans med en rökig whisky. Det är något speciellt med hur en söt chokladtryffel gifter sig med min favoritrökare Ardbeg Uigeadail.

För fler tips på enkla presenter att skicka med bud, se gourmandise.se – Finn presentkorgar, presentboxar, blommor, choklad med mera.

Skicka present med gourmandise.se

4: En god bok

Historier jag har hört i Skottland – och andra berättelser om whisky av Hasse Nilsson

Whiskyprofilen Hasse Nilsson har i dagarna kommit ut med boken Historier jag har hört i Skottland – och andra berättelser om whisky. En mycket intressant bok som väcker intresset, oavsett om man är whiskynörd eller bara precis börjat njuta av livets dryck! I samband med lanseringen av boken så fångade vi Hasse Nilsson för en längre intervju, som faktiskt blivit en av våra mest lästa artiklar!

5: Whiskykryssning

VikingLine Cinderella är värd för årets whiskykryssningar!
Foto: Viking Line

Viking Lines fartyg Cinderella är varje år värd för den stora whiskykryssningen Cinderella Whisky Fair. Detta är en stor utställning, faktiskt världens största flytande whiskymässa. Vidare har Cinderella också återkommande specialkryssningar med olika whiskytillverkare. Oavsett om du ger bort den stora kryssningen, eller en mindre specialkryssning, så är det en mycket uppskattad present!

 

Du kan också se lite foton från 2021 års Cinderella Whisky Fair 2021 här.

6: Whiskystenar

Whiskeystenar i rostfritt stål från OrreforsWhiskystenar är för den som vill ha sin whisky kyld, men som inte vill förstöra drycken med smältvattnet från isen. Lösningen är då whiskykuber i stål eller sten, som man lägger i frysen på kylning. Drycken hålls på detta sätt kall, utan att den blir utvattnad, och stenarna kan användas om och om igen.  Ett par snygga whiskystenar är en bra present, speciellt till älskaren av amerikansk whisky.

7: Whiskyfudge

Whisky Fudge

Gardiner´s of Scotland är specialiserade på konfekt och är ett familjedrivet företag från Skottland sedan 1949. Mest kända är Gardiner´s för sin vaniljfudge smaksatt med olika sorters äkta whisky, exempelvis Famous Grouse, Laphroaig eller Glengoyne. Levereras i läcker plåtask.

8: Mackmyra Whiskypastiller

Mackmyra whiskypastillerMackmyra Whiskypastiller levereras i 3-pack i en snygg trälåda. I lådan finns tre stycken plåtburkar med whiskypastiller gjorda på whiskysorterna: Svensk Rök, Jaktlycka och Svensk Ek. Pastillerna är smaksatta med 10% Mackmyra Whisky och är inte bara sockerfria utan även veganska och glutenfria!

 

Läs förresten vår artikel om Mackmyra här!

9: Medlemskap i SMWS

Ett medlemskap i The Scotch Malt Whisky Society är något som alltid går hem! SMWS är den största internationella klubben kring maltwhisky från Skottland. Perfekt som present – även som present till dig själv!

10: Prenumeration på en whiskytidning

Allt om Whisky prenumerationEn prenumeration på tidningen Allt om Whisky är aldrig fel! Sitter som en smäck oavsett om det är jul, födelsedag eller Fars Dag som firas! Just nu halva priset på en ett-årsprenumeration

 

Du kan kontakta redaktionen på whisky.nu genom kontaktformuläret du hittar längst ner på sidan.

Gillar du det vi skriver här på whisky.nu? Stötta oss då genom:
* Berätta för dina vänner om oss
* Dela inläggen på Facebook eller annan social media.
* Länka till oss från din blogg, eller från whiskyklubbens hemsida.