Whisky.nu är en del av ett nätverk av sajter om och kring svensk alkoholkultur. Våra andra sajter är bland annat SvenskVodka.se och GinKultur.se. Vi älskar svensk dryckeskultur!

Det finstilta:

Whisky.nu ägs av Kackalorum AB (556684-4790) jag som skriver det här är Ola Brandborn. Om man som bloggare vill tjäna pengar så är whiskynischen en osedvanligt dålig nisch att slå sig in på – med det sagt så finns det affilliatelänkar i vissa artiklar om exempelvis whiskyglas eller när vi tipsar om en god (höhö) whiskybok. Klickar ni på en sådan länk, och därefter köper produkten, så får vi en liten reklamslant av annonsören. Hoppas ni tycker vi är värda detta.

Vill ni stödja bloggen så får ni väldigt gärna dela våra artiklar i sociala media (Twitter, Facebook etc). Vill ni verkligen stödja oss så länkar ni till oss från er egna blogg eller från whiskyklubbens hemsida – Google älskar naturliga länkar, och rankar upp bra innehåll i sökresultaten bland annat baserat på de relevanta inlänkarna till sajten.

Vad du får smaka på här:

Även om vi inte säger nej tack till en dram från Skottland eller Irland, så är det svensk whisky som ligger oss varmast om hjärtat. Vår strävan är att vara den kompletta informationssajten om whisky i allmänhet, och  svensk whisky i synnerhet. Allt från tillverkning av whisky, till lagring och hur du bäst dricker drycken. Vi är intresserade av resan från ax till flaska, helt enkelt. Något vi är löjligt förtjusta i är olika cross-over samarbeten, som när gin eller öl lagras på whiskyfat eller när två svenska destillerier gör den första svenska blended malt.

Vi gillar också andra alkoholhaltiga drycker som exempelvis öl, rom och cognac. För att det inte ska springa iväg och bli alldeles för spretigt med vad vi bloggar om (speciellt på ölsidan) så har vi följande begränsning, som vi försöker hålla oss till: Allt som är fatlagrat intresserar oss! Kommer en betydande del av smaken från lagringen på trä-fat så är det inom sajtens intresseområde!  

Hittar du något fel i våra texter, eller vill få oss att komplettera någon uppgift, så hör gärna av dig genom kontaktformuläret.

Vad vi (inte) gärna serverar:

  • Representerar du ett skandinaviskt destilleri, så tackar väldigt gärna ja till samlpes av kommande släpp, och vi lovar att recensera flaskan. Vi älskar som sagt det svenska/skandinaviska.
  • Representerar du däremot något “stort utländskt destilleri” så är vi inte lika pigga på att enbart ta emot samples för recension. Som jag antydde ovan, så kommer (nästan) all vår trafik från Googlesökningar. Mina kollegor inom whiskybloggarsfären kan säkert vara glada i att recensera senaste släppet. Jag är mer intresserad av att göra ett större och/eller löpande samarbete. Det gynnar er och mig mycket mer på sikt!

Men i korthet – reppar du det “stora utländska destilleriet” så ta kontakt med oss om du:

  • Antingen har något som är intressant på riktigt att “illustrera” en artikel med.
  • Eller om ni är intresserade av ett längre och mer övergripande samarbete än att recensera en enstaka flaska.

Reklam

Du kommer aldrig få se Google-reklam på den här sajten. Well, aldrig så länge jag äger den i alla fall. Däremot säljer jag gärna reklamplats till företag inom nischen eller som kan relateras till sajten. Hör av er om detta är intressant.

Gästskribenter och collabs

Vi har en avdelning för insändare och annan “opinion”. Kontakta oss om du vill skriva något där. Åsikterna i den avdelningen är skribenternas egna.

Ibland begår vi samarbeten – inom dryckessvängen brukar detta benämnas collabs – där vi skriver hos någon, jiddrar med, eller bara är allmänt jobbiga hos någon extern aktör. Hör av er om ni vill hitta på något skoj, jag är öppen för mycket. Vår collabs-avdelning hittar du här.

Sociala media:

Whisky.nu finns på Facebook och vår systersajt Svensk Vodka finns på Twitter. Instagram har vi såklart också, följ oss gärna, även om vi inte uppdaterar alltför ofta.