Whisky.nu är en del av ett nätverk av sajter om och kring svensk alkoholkultur. Våra andra sajter är bland annat SvenskVodka.se och GinKultur.se. Vi älskar svensk dryckeskultur!

Vad du får smaka på här:

Även om vi inte säger nej tack till en “virre” från Skottland eller Irland, så är det svensk whisky som ligger oss varmast om hjärtat. Vår strävan är att vara den kompletta informationssajten om svensk whisky i allmänhet. Allt från tillverkning av whisky, till lagring och hur du bäst dricker drycken. Vi är intresserade av resan från ax till flaska, helt enkelt. Något vi är löjligt förtjusta i är olika cross-over samarbeten, som när gin eller öl lagras på whiskyfat eller när två svenska destillerier gör den första svenska blended malt. Vi tror inte på konkurrens, utan på samarbete!

Hernö Gin
Hernö Gin lagrat på whiskyfat från High Coast Destillery – ett samarbete vi är löjligt förtjusta i och gärna berättar om.

Hittar du något fel i våra texter, eller vill få oss att komplettera någon uppgift, så hör gärna av dig genom kontaktformuläret.

Vad vi inte gärna serverar:

Vi tackar väldigt gärna ja till samlpes av kommande släpp, men vi är inte superpigga på att recensera flaskor. Orsaken är dels att det finns det andra som gör så mycket bättre än vi – men den stora anledningen är att smakintryck är något individuellt. I vår blogg kommer vi alltså inte uppmärksamma när destilleri X släppt flaska Y – men vi kommer uppmärksamma när samma destilleri gör något kul, nytt eller intressant och då illustrera med dryckerna. Förstår ni skillnaden? Bra – för gränsdragningen kan ibland vara hårfin. Men typexemplet är väl artikeln om High Coast Whiskys Solera – för oss är det intressanta solerasystemets uppbyggnad och den unika lagringsmetoden, inte hur innehållet i flaskan råkar smaka.

Sociala media:

Whisky.nu finns på Facebook och vår systersajt Svensk Vodka finns på Twitter. Vi har planer för en Youtubekanal med intervjuer med kända personer inom den svenska alkoholkulturen. Instagram har vi såklart också, följ oss gärna, även om vi inte uppdaterar alltför ofta.

Det finstilta
Det finns affilliatelänkar på sajten. Klickar ni på en sådan länk och sedan köper varan vi länkar till, så kommer vi få en liten ersättning för detta från annonsören. Hoppas ni tycker vi är värda detta. Vi har stora planer för framtiden och återinvesterar alla inkomster i sajterna .