Några foton från whiskykryssningen

Whiskykryssningen ombord på Viking Line Cinderella

I helgen som gick var det som ni säkert känner till Cinderella Whisky Fair, whiskykryssningen ombord VikingLine Cinderella. Vi var ett sällskap på sex personer som kastade ankar på lördagskvällen för +20 timmar på Ålands hav. Lite bilder följer – jag gör inte anspråk på att ha en komplett dokumentation över festiviteterna, utan bara lite nedslag här och var.

De flesta fotona på olika montrar från whiskykryssningen är tagna “tidigt” på söndagen – på lördagskvällen var det fullt med folk – om ni undrar varför det ser ganska glest ut med mässbesökare. Alla låg nog och sov på söndagsmorgon, så jag kunde fota ostört.

Surf and Turf

Vi valde Surf and Turf i stället för den vanliga buffén. Det var ett bra val. Mycket bra val till och med! Som ni säkert ser så blev vi proppmätta, vilket är mycket bra om man ska klara av att dricka whisky i några timmar framöver. Ovanstående är för tre personer. Generellt så har Viking Line mycket bra mat ombord i sina “finare” restauranger, medan i caféerna kan det vara lite blandat.

Creme Brylé

Man är aldrig för mätt, hur mätt man än är, för att inte kunna få ner lite Creme Brylé också.

High Coast Whiskys monter

High Coast Distillery hade såklart en monter på mässan. De lyckades övertala en i sällskapet att köpa ett fat, bra jobbat!

Hungarian Oak Peated

Cask Sample från High Coast, Hungarian Oak Peated, var en sjudjävla rökbomb som satte fart på alla sinnen. Det var nog resans största behållning, 54 starka procent. Ledsen för lite suddig bild, men hela jag var nog “suddig” vid tillfället.

Bushmills

Vid Bushmills, Irlands äldsta whiskeydestilleri från 1608, hängde jag länge…

Bushmills Port cask

… såpass länge att jag fick för mig att köpa hem en flaska Port Cask, portvinsfatlagrad whiskey. Jag älskar portvin, och denna verkligen doftade underbart av portvinsfat.

Jack Daniels monter

I Jack Daniels monter tog jag chansen att provsmaka (bland annat) whiskylikörerna Tennessee Fire, Apple och Honey, en separat artikel om detta kommer till helgen. Det är en sorts dryck som jag tidigare inte brytt mig om, men jag kanske ska omvärdera det hela?

Loch Lomond

En bunt skottar (med mera), bland annat Loch Lomond (Kapten Haddocks i Tintin livselexir). Jag har funderat på att skriva en artikel om Kapten Haddock faktiskt, men aldrig kommit till skott(e).

Glenfiddish

Glenfiddich hade troligen största montern.

Highland Park och The Famous Grouse

Highland Park och The Famous Grouse.

Bunnahabhain

Säg Bunnahabhain tio gånger snabbt. Värre än sex laxar i en laxask.

Ardbeg och Glenmorangie

Ardbeg och Glenmorangie

Norrtelje Destilleri

Allt var inte bara whisky på kryssningen: Kyrö var där med sin Gin (och sin Rågwhisky såklart), Ron Zacapa var där med sin rom, och Norrtelje Destilleri (bilden) huserade i Taxfreen med sin Punch, Gin och sina olika whisky.

Stallhagen Baltic Porter

En resa med Viking Line avslutas alltid med en Stallhagen Baltic Porter, min absoluta favoritöl i det vanliga sortimentet.

Vidare läsning

  1. I biljetten till mässan fick alla deltagare ett whiskyprovarglas från Glencairn med präglat VikingLine-motiv. Det är ett väldigt bra glas att prova whisky ur, världsberömt. Du kan läsa mer om dessa här.
  2. Viking Line kör återkommande whiskykryssningar. Vi försöker hålla en aktuell sammanställning här (skjut oss inte om vi missar någon)!
  3. Man behöver inte åka båt för att gå på whiskyprovningar. Vi har en artikel om whiskyprovningar här.

Mer från bloggen

Poppels fatlagrad öl
Öl

Fatlagrad öl à la Poppels

Poppels fatlagrade öl “Rhum & Bourbon Stout” är en av mina topp tre öl någonsin! Som whiskyälskare känner du självklart till fatlagring, det är ju något av en förutsättning i sammanhanget. Men visste du att […]

Smögen Whisky tunnor i pyramid
Älskade Destillerier

Smögen Whisky

Whiskyentusiasten och skribenten Pär Caldenby grundade Smögen Whisky år 2009. Belägen på en gård mellan Smögen och Hunnebostrand finner du en liknande natur som i Skottland –  det var här som Caldenby kände att han […]

Svensk whisky för Ukraina
Allmänt om whisky

Testat: Svensk Whisky för Ukraina

I måndags 11 juli 2022 klockan 10.00 så smällde det! Man var tvungen att hänga på låset på systembolaget.se för då släpptes det ett helt unikt samarbete – nio svenska whiskydestillerier har gått samman och […]

Inte en blind säl, men väl ett gulligt sjölejon
Agitator Whiskymakare

Testat: Blind Seal Straight Rye Whiskey

Nordic Whisky Capital är moderbolaget i koncernen som äger Agitator Whiskymakare. Ett annat varumärke de äger är Blind Seal Whiskey. Notera den amerikanska stavningen av whiskEy – här pratar vi alltså om whiskey i amerikansk […]

Hare
Spirit of Hven

Testat: Spirit of Hven – Old Hare

Nästan all whisky som tillverkas i Skandinavien är Single Malt – det vill säga whisky gjord på mältat korn (från ett enda destilleri). Ett antal tillverkare av rågwhisky finns också, och ibland har det gjorts […]

Jack Daniels Legacy nämner Nathan Green, “Uncle Nearest”, med familj över 50 gånger!
Jack Daniels

Nathan Green – “Uncle Nearest” – vem var han?

1967 skrev författaren och journalisten Ben A. Green en officiell biografi över Jack Daniel med titeln Jack Daniel’s Legacy. I biografin över den mest kända whiskeymakaren i USA, och troligen i hela världen, är det […]