Några foton från whiskykryssningen

Whiskykryssningen ombord på Viking Line Cinderella

I helgen som gick var det som ni säkert känner till Cinderella Whisky Fair, whiskykryssningen ombord VikingLine Cinderella. Vi var ett sällskap på sex personer som kastade ankar på lördagskvällen för +20 timmar på Ålands hav. Lite bilder följer – jag gör inte anspråk på att ha en komplett dokumentation över festiviteterna, utan bara lite nedslag här och var.

De flesta fotona på olika montrar från whiskykryssningen är tagna “tidigt” på söndagen – på lördagskvällen var det fullt med folk – om ni undrar varför det ser ganska glest ut med mässbesökare. Alla låg nog och sov på söndagsmorgon, så jag kunde fota ostört.

Surf and Turf

Vi valde Surf and Turf i stället för den vanliga buffén. Det var ett bra val. Mycket bra val till och med! Som ni säkert ser så blev vi proppmätta, vilket är mycket bra om man ska klara av att dricka whisky i några timmar framöver. Ovanstående är för tre personer. Generellt så har Viking Line mycket bra mat ombord i sina “finare” restauranger, medan i caféerna kan det vara lite blandat.

Creme Brylé

Man är aldrig för mätt, hur mätt man än är, för att inte kunna få ner lite Creme Brylé också.

High Coast Whiskys monter

High Coast Distillery hade såklart en monter på mässan. De lyckades övertala en i sällskapet att köpa ett fat, bra jobbat!

Hungarian Oak Peated

Cask Sample från High Coast, Hungarian Oak Peated, var en sjudjävla rökbomb som satte fart på alla sinnen. Det var nog resans största behållning, 54 starka procent. Ledsen för lite suddig bild, men hela jag var nog “suddig” vid tillfället.

Bushmills

Vid Bushmills, Irlands äldsta whiskeydestilleri från 1608, hängde jag länge…

Bushmills Port cask

… såpass länge att jag fick för mig att köpa hem en flaska Port Cask, portvinsfatlagrad whiskey. Jag älskar portvin, och denna verkligen doftade underbart av portvinsfat.

Jack Daniels monter

I Jack Daniels monter tog jag chansen att provsmaka (bland annat) whiskylikörerna Tennessee Fire, Apple och Honey, en separat artikel om detta kommer till helgen. Det är en sorts dryck som jag tidigare inte brytt mig om, men jag kanske ska omvärdera det hela?

Loch Lomond

En bunt skottar (med mera), bland annat Loch Lomond (Kapten Haddocks i Tintin livselexir). Jag har funderat på att skriva en artikel om Kapten Haddock faktiskt, men aldrig kommit till skott(e).

Glenfiddish

Glenfiddich hade troligen största montern.

Highland Park och The Famous Grouse

Highland Park och The Famous Grouse.

Bunnahabhain

Säg Bunnahabhain tio gånger snabbt. Värre än sex laxar i en laxask.

Ardbeg och Glenmorangie

Ardbeg och Glenmorangie

Norrtelje Destilleri

Allt var inte bara whisky på kryssningen: Kyrö var där med sin Gin (och sin Rågwhisky såklart), Ron Zacapa var där med sin rom, och Norrtelje Destilleri (bilden) huserade i Taxfreen med sin Punch, Gin och sina olika whisky.

Stallhagen Baltic Porter

En resa med Viking Line avslutas alltid med en Stallhagen Baltic Porter, min absoluta favoritöl i det vanliga sortimentet.

Vidare läsning

  1. I biljetten till mässan fick alla deltagare ett whiskyprovarglas från Glencairn med präglat VikingLine-motiv. Det är ett väldigt bra glas att prova whisky ur, världsberömt. Du kan läsa mer om dessa här.
  2. Viking Line kör återkommande whiskykryssningar. Vi försöker hålla en aktuell sammanställning här (skjut oss inte om vi missar någon)!
  3. Man behöver inte åka båt för att gå på whiskyprovningar. Vi har en artikel om whiskyprovningar här.

Mer från bloggen

Pedro Ximenez-fat för Kyllaj
Gotland Whisky

Kyllaj: Gotland Whisky Shareholders Edition nummer sex

Vid sidan om sina publika utgåvor så släpper Gotland Whisky varje år en Shareholders Edition – en begränsad upplaga som enbart aktieägare kan köpa. Namngivningen av släppen följer (med några undantag) Gotland Whiskys vanliga namnval […]

Whiskykryssningen ombord på Viking Line Cinderella
Whiskyprovningar

Årets whiskykryssningar 2022

Efter ett händelsefattigt pandemiår kan vi äntligen se fram emot att Viking Line äntligen planerar för sina omåttligt populära whiskykryssningar ombord Cinderella! Den stora – världens största flytande whiskymässa – seglar med avfärdsdagar 21/4, 22/4 […]

Whisky och Cigarrer passar bra ihop
Allmänt om whisky

Whisky och cigarrer – den kompletta guiden!

Varför passar rom så bra till cigarrer? Det är ju det första man tänker på när man får frågan vad som ska drickas till en fin cigarr. Men faktum är att även whisky passar väldigt […]

whiskytunnor: Hur får whisky sin färg?
Allmänt om whisky

Hur får whiskyn sin färg?

När en whisky kommer från destilleringspannorna så är spriten (mer eller mindre) färglös, och smakar tämligen illa.  När man korkar upp flaskan så smakar den (oftast) ljuvligt gott och har en fin färg. Nästan all […]

Johan Wester
Insändare

Johan Wester: Tyvärr, ni är för framgångsrika

Nedanstående insändare är en debattartikel signerad av Johan Wester, riksdagskandidat för Centerpartiet & Head Distiller på Hernö Gin. Åsikterna är författarens egna och behöver inte nödvändigtvis spegla whisky.nu:s åsikter.   I veckan som gick presenterades den […]