Ibland begår vi samarbeten – inom dryckessvängen brukar detta benämnas collabs – där vi skriver hos någon, jiddrar med, eller bara är allmänt jobbiga hos någon extern aktör. När detta händer, så samlar vi det här!

Podden om Hantverksbira

2024-02-05: Ett drygt år senare testar vi i avsnitt 94 tre olika destillat och en bira med Hantverksbira. Spriten var SAS-flaskan från High Coast, rom från Diplomatico och cognac från Rémy Martin. Och givetvis en hantverksbira – Midvinterblot från Sigtuna Brygghus.


2022-11-20: Dags igen att hinka bira med Victor på Hantverksbira, vi provar två fatlagrade Imperial Stouts (romfatlagrad och whiskyfatslagrad) från Ängöl. Här kan du lyssna på avsnittet på Spotify, som är det 29:de i ordningen (och det tredje där whisky.nu medverkar). Och här har du vår recension i textformat.


2022-10-02: Vi snöade ju in på Stouts i nedanstående avsnittet, och Hantverksbira (Victor) övertalade mig (Ola) att snacka Oyster Stout, en stoutsort jag inte har stor erfarenhet av alls… Lyssna på avsnitet här på Spotify. Episod 21 av podden Hantverksbira, vi provar Brygghuset Finn Oyster Stout och Chuck the Oyster från Gothenburg Brew.


2022-09-18: Med anledning av artikeln om Poppels fatlagrade öl, som vi skrev här, ville Victor på Hantverksbira intervjua oss om fatlagrad öl i allmänhet och Poppels fatlagringar i synnerhet. Episod 18 av Podden Hantverksbira hittar du här på Spotify. I glaset finns en riktig tiopoängare: Poppels Rhum & Bourbon Stout.

Extra: Vi har en gottegottig artikel här där vi testar Poppels Rhum & Bourbon Stout tillsammans med tre andra fatlagrade stouts från Poppels. Skål!