Box Destilleri AB blir High Coast Distillery AB

Henrik Persson, vd på High Coast Destillery AB.
Henrik Persson, vd på High Coast Destillery AB.

Box Destilleri AB byter från och med den 3 juni namn till High Coast Distillery AB.

Box Destilleri grundades under 2010. Sedan juni 2018 heter whiskyn som de tillverkar High Coast Whisky. Nu tydliggör man ytterligare kopplingen mellan bolaget och varumärket och byter därför namn på företaget till High Coast Distillery AB.

– Det känns bra att även bolagsnamnet nu får en tydlig koppling till den vackra platsen och omgivningen där destilleriet är beläget, säger Henrik Persson, VD. Dock får man inte glömma bort att själva udden där destilleriet står för alltid kommer att förknippas med Box kraftverk som är en del av vår historia, fortsätter Henrik.

Digital whiskyprovning

Just nu ser High Coast Distillery fram emot att ta emot på ett säkert och tryggt sätt ta emot alla sommarturister som besöker destilleriet så här i Coronatider. På grund av dessa oroliga tider så var man tyvärr tidgare tvunget att ta det tråkiga beslutet att skjuta upp sin egna whiskyfestival – High Coast Whiskyfestival. De nya datumen är 4-5 september. Vi håller tummarna för att den kan genomföras i september enligt planerna. För att i viss mån kompensera för detta så genomförde man i påskas en digital live-streamad whiskyprovnig!

Normalt så ser det ut så här när det är dags för whiskyprovning hos High Coast Destillery AB. Men nu blev det en digital sådan!
Normalt så ser det ut så här när det är dags för whiskyprovning hos High Coast Destillery. Men nu blev det en digital sådan!

Detta arrangemang var riktigt lyckat och föll väl i jord. Konceptet har lockat flera ölbryggerier runt om i landet att göra samma sak! Digitala provningar är faktiskt ett riktigt bra sätt att nå ut till sina kunder: Bryggeriet eller bränneriet talar om vilka drycker man avser prova. Kanske rekommenderar man även ett lämpligt tilltugg. Därefter har åhörarna en vecka eller två på sig att beställa drycken på Systembolaget. Provningen livestreamas sedan slutligen via exemelvis Youtube eller Twitch. Arrangören kan på detta utmärkta sätt göra bra rekklam för sin dryck. De fångar samtidigt upp frågor från publiken hemma i tevesoffan. Får du chansen att delta i en digital provning så ta den – konceptet är faktiskt riktigt lyckat!