101 Whisky du måste dricka innan du dör

101 Whisky du måste dricka innan du dör

År efter år är senaste utgåvan av ”101 Whisky du måste dricka innan du dör” en storsäljare! Det är inte illa… med tanke på att det finns en del andra bra whiskyböcker. När du har whiskyfeber, så är denna bok den kanske bästa termometern. Författaren Örjan Westerlund är världsmästare i Whisky och även allmän ansedd som en av de bästa i världen inom “vår sport”. Här går han igenom några av de populäraste trenderna just nu. Med många whiskyprovningar i bagaget, så styr Örjan skutan efter svenska konsumentens intressen, Likväl det som författaren ser som särskilt intressant att köpa på systemet eller för att importera. I den här boken så bidrar Örjan med historia kring de lite mindre whiskynationerna och går också in på sherryfatlagrad maltwhisky.

Precis som i hans andra böcker, så rekommenderar han inte mindre än ett trettiotal nya sorter. Dessa är högaktuella för både pålästa whiskydrickare som nyfrälsta fantaster. Boken är generös med innehållet, och fakta. Men här bidrar han också med professionella omdömen med ett korrekt språkbruk, men utan att göra boken torftig eller tråkig. Här finner du omdömen från allt möjligt. Det kan till exempel vara smörkola, fruktgodis och ek till knallpulver och popcorn.

Denna bok kan du ha stor glädje av när du ska till taxfree på båten eller flyget, likväl på Systembolaget. Det är en bra guide för dig som vill botanisera, prova själv och kanske skriv någon rad när du hittat dina favoriter.

Precis som i tidigare utgåvor av boken är urvalet baserat på samtliga genrer och prisnivåer för maltwhisky, bourbon och blended. Så här finns ett väldigt brett utbud, där det allra mesta finns med. Ibland kan vissa saker vara beställningsvaror på Systembolaget. Det skiljer sig också lite från butik till butik, hur standardsortimentet ser ut, men det är relativt lika var du än tänkt handla. Örjan Westerlund har fångat upp flertalet favoriter som finns i svenska konsumenters hjärtan, men även några mindre välkända guldkorn. Här finns såklart även dessa omdömen representerade med doft, smak och eftersmak. Detta är en bok, full av inspiration till alla whiskyälskare.

Köp boken här!Till Bokus

Om författaren

Med närmare ett fyrtiotal böcker bakom sig, sålda i närmare 400 000 exemplar, är Örjan Westerlund en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare. 101 öl du måste dricka innan du dör har sålt slut i stora upplagor nio år i rad och är en mycket populär present. Örjan Westerlunds Bourbon & Amerikansk Whisky vann 2017 pris som världens bästa whiskybok i kokböckernas Oscar-tävling; Gourmand World Cookbook Awards

Du kan kontakta redaktionen på whisky.nu genom kontaktformuläret du hittar längst ner på sidan.

Gillar du det vi skriver här på whisky.nu? Stötta oss då genom:
* Berätta för dina vänner om oss
* Dela inläggen på Facebook eller annan social media.
* Länka till oss från din blogg, eller från whiskyklubbens hemsida.